Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Χρόνιος πόνος στη μέση και δυσκολία στη βάδιση; Υπάρχει λύση..






Θεαματικά αποτελέσματα έχει τα τελευταία χρόνια η αντιμετώπιση της Σπονδυλικής Στένωσης, στα άτομα της τρίτης ηλικίας , με τη μέθοδο της Διαδερμικής Αποσυμπίεσης του Νωτιαίου Σωλήνα!  Οι ασθενείς μετά την εφαρμογή της ελάχιστα επεμβατικής μεθόδου, απαλλάσσονται από τον χρόνιο πόνο , ενώ επιστρέφουν άμεσα στις καθημερινές τους δραστηριότητες.


«Πράγματι η Διαδερμική Αποσυμπίεση του Νωτιαίου Σωλήνα αποτελεί σήμερα την μέθοδο εκλογής και απαλλάσσει τους ηλικιωμένους από τον χρόνιο πόνο στην μέση ( σπονδυλική στήλη)»αναφέρει ο νευροχειρουργός-χειρουργός σπονδυλικής στήλης, επισκέπτης καθηγητής κ Ιωάννης Πολυθοδωράκης.

Η επέμβαση διαρκεί περίπου 1 ώρα,απαιτεί νοσηλεία μίας ημέρας , δεν υπάρχει η ανάγκη χορήγησης αίματος και άμεσα ο ασθενής επιστρέφει στις καθημερινές του δραστηριότητες.Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η επέμβαση μπορεί να γίνει ακόμα και σε ασθενείς άνω των 80 χρόνων καθώς μελέτες που διενεργήθηκαν σε αυτήν ηλικιακή ομάδα τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες (συμπεριλαμβανόμενης και της Ελλάδας) έδειξαν ότι η μέθοδος της Διαδερμικής Αποσυμπίεσης είχε άριστα αποτελέσματα με εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό επιπλοκών.

« Με την εφαρμογή της νέας χειρουργικής μεθόδου άμεσα βοηθούμε τους γηραιότερους συμπολίτες μας να διαβιούν χωρίς πόνο, με υγεία και αξιοπρέπεια στα χρόνια της συνταξιοδότησης τους, τα χρόνια που θέλουν να απολαύσουν την ζωή μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς»προσθέτει ο κ. Πολυθοδωράκης.

Η Σπονδυλική Στένωση ή Στένωση του Νωτιαίου Σωλήνα είναι η πιο κοινή πάθηση της σπονδυλικής στήλης και πλήττει 1 στους 3 ηλικιωμένους . Η δεύτερη πιο κοινή πάθηση είναι η Σπονδυλολίσθηση (15%), ενώ ακολουθεί η Εκφυλιστική νόσος του Δίσκου.Η σύγχρονη αποδεκτή θεραπευτική προσέγγιση για την Σπονδυλική Στένωση είναι η συντηρητική αγωγή που ξεκινάει με αντιφλεγμονώδη και αναλγητικά φάρμακα, φυσιοθεραπεία και τεχνικές αντιμετώπισης πόνου όπως η επισκληρίδιες εγχύσεις στεροειδών και η επισκληριδοσκόπηση.
  Μακροπρόθεσμα όμως, μόνο το 15% των ασθενών θα βελτιωθούν με συντηρητικά μέσα , ενώ το 70% θα συνεχίσουν να έχουν πόνους και δυσχέρεια βάδισης.«Για τον λόγο αυτό οι περισσότεροι ασθενείς με Σπονδυλική Στένωση θα χρειασθούν χειρουργική παρέμβαση για οριστική αντιμετώπιση και θεραπεία. Σήμερα η Διαδερμική Αποσυμπίεση του Νωτιαίου Σωλήνα είναι η καλύτερη λύση ειδικά για ένα ασθενή με πολλαπλά άλλα ιατρικά προβλήματα» καταλήγει ο κ Πολυθοδωράκης.

www.brain-spine.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου